Pun naziv pravnog subjekta: EXCEED D.O.O

Poštanska adresa: Starca Vujadina 6, 11050 Beograd

Delatnost i šifra delatnosti: 47.91 Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta

Matični broj: 21235725

Poreski broj (PIB) 109750444

Web adresa: www.exceed.rs

Kontakt telefon: 011/407-4492; 069/407-4492

Kontakt e-mail: office@exceed.rs

 

Exceed.rs je jedinstvena internet prodavnica koja ima u cilju da omogući svojim potrošačima brzu, kvalitetnu i sigurnu kupovinu proizvoda vodećih regionalnih i svetskih brendova po najpovoljnijim cenama. Sa preko 35.000 artikala u internet prodavnici, tu smo da vam ponudimo širok asortiman po pristupačnim cenama.

Uslovi korišćenja

Poštovani potrošači,

Molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja Exceed internet sajta pre upotrebe i, kasnije, kupovine. Korišćenjem našeg sajta potvrđujete da se pročitali i u potpunosti razumeli i prihvatili sve uslove korišćenja. Takođe, na ovim stranicama možete pronaći odgovore na eventualne nedoumice i pitanja koja biste mogli imati prilikom kupovine.

Sadržaj, proizvodi i specifikacije

Svi sadržaji, specifikacije, proizvodi i cene proizvoda koji su prikazani na našem sajtu, mogu se promeniti u bilo kom trenutku bez prethodne najave. Uključivanje određenih proizvoda na sajt u određeno vreme ne garantuje da će isti proizvodi biti dostupni u bilo koje vreme. Tim Exceed internet prodavnice se trudi da informacije koje su iskazane na sajtu budu potpune i tačne, ali uprkos našim naporima, iste mogu povremeno biti netačne, nepotpune ili zastarele, budući da nemamo potpunu kontrolu nad kompletnošču i tačnošću informacija (tj.proizvodi koji se nalaze na sajtu mogu biti nedostupni u nekom trenutku, mogu imati drugačije karakteristike od navedenih ili drugačiju cenu od one koja je navedena). Takođe, možemo izvršiti izmene u ceni i dostupnosti bez prethodne najave.

Ukoliko je u nekom trenutku određeni proizvod na akciji i zbog toga ima akcijsku cenu, njegove zalihe su ograničene. Nakon isteka akcije njegova cena se vraća na redovnu cenu.

Važno! Izražene cene sa popustom za gotovinska plaćanja na našem sajtu važe isključivo za plaćanje gotovinom. Ukoliko plaćanje vršite karticama na rate, u tom slučaju važi maloprodajna cena, na sajtu prikazano kao "Cena za odloženo plaćanje". Ukoliko poručite robu online, a želite da uplatite uplatnicom preko žiro računa umesto pouzećem, roba će biti poslata na vašu adresu nakon što uplata bude evidentirana. Robu koju poručite preko našeg sajta, čuvaćemo na rezervaciji 3 radna dana. Do tada očekujemo Vašu uplatu. U suprotnom, porudžbinu ćemo stornirati i smatrati da ste od iste odustali.

Sve cene na EXCEED sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu.

 

Načini plaćanja:

Gotovina prilikom preuzimanja robe ili virmanski na osnovu predračuna.

Online karticama putem sajta: ukupan iznos proizvoda.

Platnim karticama: VISA, MASTER, MAESTRO, DINA, AMEX.

Platnim karticama Banca Intesa na odloženo do 12 rata: MASTER, VISA, AMEX.

Čekovima građana (isključivo na datum preuzimanja robe, bez odloženog plaćanja).

Ukoliko plaćate platnim karticama na rate, gleda se cena za odloženo plaćanje. 

Ukoliko plaćate gotovinom, gleda se cena sa popustom za gotovinu i ovim vidom plaćanja ostvarujete pravo na najpovoljniju cenu.

Ukoliko plaćate online karticom, ne postoji mogućnost plaćanja na rate.

 

Isporuka robe

Isporuka na adresu kupca kurirskom službom je 1-3 radna dana, a isporuka za teritoriju Beograda je istog dana ili najkasnije sutradan. Isporuka je besplatna za iznose preko 10.000 dinara i ukoliko je paket težine do 5kg ukupno, a ukoliko je iznos manji od 10.000 dinara, usluga isporuke se naplaćuje po zvaničnom cenovniku City Express kurirske službe: https://www.cityexpress.rs/cenovnik-domaci-transport/.

 

 

Pravo na odustajanje

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupovina putem naše onlajn prodavnice smatra se prodajom na daljinu. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 33 i 34 Zakona o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS", br. 88/2021.). Jednostranim raskidom kupac se oslobađa ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Iznos plaćene robe biće vraćen kupcu nakon što roba bude vraćena trgovcu. Trgovac ima pravo da uskrati povrat novca ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju usled neadekvatnog ili nepravilnog rukovanja istom od strane potrošača.

Prilikom povrata robe istu je potrebno vratiti u ispravnom stanju, nekorišćenu i u originalnom pakovanju na kome ne sme biti oštećenja pri čemu se mora priložiti i račun-otpremnica koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu. Kupac je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašćenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 dana.

Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo kupac, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

Podaci koje potrošač unese u Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentiranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.

Koraci prilikom odustanka od kupovine (14 dana od dana prijema artikla)

1. Prvi korak jeste pozivanje službe Korisničke podrške na broj: +381 11 407-44-92, 069 407-44-92.

U obavezi ste da pre pozivanja korisničke podrške imate spreman broj vaše porudžbine.

2. Zatim popunite obrazac Odustanak od ugovora o kupoprodaji zaključenog na daljinu koji možete preuzeti ovde. Popunjen obrazac spakujte zajedno sa artiklom koji vraćate.

3. Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe City Express. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem broja telefona: 011 30 93 000 i dogovoriti preuzimanje pošiljke, ili popuniti obrazac na njihovom sajtu: https://www.cityexpress.rs/zakazivanje-kurira/. Roba se šalje sa naznakom: EXCEED DOO, Starca Vujadina 6, 11050 Beograd.

Napomena: Artikal koji vraćate mora biti adekvatno spakovan i obezbeđen sa vaše strane.

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju, iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od datum prijema proizvoda. U slučaju da je proizvod vraćen trgovcu oštećen ili u neispravnom stanju, kupac je isključivo odgovoran i trgovac će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.

Ugovor o kupoprodaji na daljinu možete preuzeti ovde

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

 

Sklapanje računara

Svi računari se sastavljaju isključivo po porudžbini, tj. potrebno je da prilikom poručivanja u napomeni (ukoliko poručujete putem sajta) ili prodavcu (ukoliko poručujete putem telefona) naglasite da je potrebno sastavljanje poručenih komponenti u računar, koje Vam se ne naplaćuje dodatno. Za svaku komponentu pojedinačno računa se garantni rok koji je za nju predviđen, a kupac dobija i originalne kutije od svake komponente.

Ukoliko ne želite da Vam se računar sklapa, već želite da dobijete poručene komponente odvojeno, ne morate to naglašavati, dobićete ih zasebno, neotpakovane, u svojim originalnim ambalažama.

Odricanje od odgovornosti

Dostupnost uređaja prikazana na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u maloprodajnom objektu. Tačno stanje zaliha tj. dostupnost može se (i poželjno je) utvrditi pozivanjem brojeva telefona: 011/404-5102, 069/407-4492, 011/407-4492 ili proverom kod zaposlenih u našem maloprodajnom objektu.

 

Zaboravljena lozinka

Ukoliko ste zaboravili lozinku za logovanje na našem sajtu, sve što je potrebno da uradite je da prvo upišete Vaš username i kliknete na link "Nova lozinka“. Zatim, u prozoru koji Vam se bude otvorio, upišete Vašu e-mail adresu koju ste nam prosledili pri registraciji. U kratkom roku će Vam na tu adresu stići lozinka i moći ćete ponovo da koristite naše usluge.